Choď na obsah Choď na menu
 


Ukrajina! V čom vidím najväčší morálny problém?

   Všetci a všade hovoria, že na Ukrajine sa bojuje aj za nás, čiže za Európu a Európske hodnoty. Môj obrovský morálny problém však spočíva v otázke, kto bojuje za tieto hodnoty?

   Bojujú za ne napríklad členovia elitného batalionu Azov s hákovými krížmi v srdci a na svojich bojových štandardách, čo sa mne osobne absolútne prieči. Všetkým, ktorí tomu neveria, odporúčam zadať si do google slovné spojenie „Azov – symboly“ a uvidí, čo sú to v skutočnosti za ľudia, bojujúci na Ukrajine za „európske“ hodnoty. 

   „Sláva Ukrajine!“ Tieto slová dnes počuť z úst mnohých svetových politikov. Kričal ich na námestí aj slovenský premiér Heger. A ja neviem, či ide o prejav absolútnej hlúposti, alebo v horšom prípade zámeru. Je to totiž banderovský pozdrav z čias druhej svetovej vojny, ktorý je na úplne rovnakej úrovni, ako fašistický pozdrav „Heil Hitler“, alebo ako slovenský ľudácky pozdrav „Na stáž“. 

   „Sláva Ukrajine“, kričali banderovské  hordy, keď pri masakre vo Volyni národnostne čistili Ukrajinu a nožmi párali bruchá etnickým Poliakom, a ich deti pribíjali na dvere. Dobové pramene hovoria, že vraždenie poľských civilistov prebiehalo mimoriadne brutálnym spôsobom.

   „Sláva Ukrajine“, kričali banderovské hordy, keď po boku nemeckých fašistov podrezávali hrdlá ukrajinských židov. 

   No a súčasní pohrobkovia týchto zvierat v ľudskej koži, otvorene sa hlásiaci k banderovským tradíciám, sa dnes združujú v ukrajinskom hnutí „Pravý sektor. 

   Práve tieto sily sa po slávnom Majdane nebývalým spôsobom aktivizovali na Ukrajine a presiakli celou spoločnosťou. Prenikli do vlády i do armády. Kyjev sa stal mestom nočných fakľových pochodov ako za čias Hitlera, plných fašistickej symboliky a portrétov Stepana Banderu. To všetko je tolerované, ba podporované ukrajinskou vládou a jej štátnymi inštitúciami, pretože inak by sa to diať nemohlo. 

   Neonacistické sily ovládli ukrajinskú spoločnosť preto, lebo to boli práve ony, kto uskutočnil protivládny puč. Nezákonným spôsobom zvrhli vtedajšiu legitímne zvolenú vládu a dosadili k moci svojich. Neonacistické banderovské živly týmto spôsobom ukradli Ukrajinu Ukrajincom a ich nenávisť sa obrátila voči všetkému ruskému podobne, ako tomu bolo počas druhej svetovej vojny. A práve pre protiruskú nenávisť je banderovský neonacizmus na Ukrajine západom tolerovaný, pretože sa im hodí do karát. 

   Ukrajina sa stala krajinou neofašistickej protiruskej nenávisti a jej predstavitelia nadviazali spoluprácu so všetkými, ktorí chcú škodiť Rusku. Preto USA zriadili na území Ukrajiny viacero biologických laboratórií, kde modifikovali a vylepšovali smrtiace vírusy pre bojové použite. A môžete trikrát hádať proti komu? 

   Ukrajinská vláda zároveň prehlásila, že sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, vlastniace jadrové zbrane. Nie je však ťažké si domyslieť, aké nebezpečenstvo, hlavne pre Rusko, by znamenali jadrové zbrane v rukách banderovských neofašistov. 

   Toto je stručný profil tých, ktorých dnes celá Európa oslavuje ako bojovníkov za slobodu a za európske hodnoty, a všemožne ich podporuje. Toto je stručný profil tých, o ktorých sa hovorí, že ich boj je bojom spravodlivým. 

   Nechcem obhajovať Rusov za ich inváziu, ale na druhej strane sa v nijakom prípade nemôžem postaviť na podporu bojovníkov, bojujúcich v znamení hákového kríža. 

   Len sa napríklad zamyslime nad paradoxom, že na Slovensku je Marián Kotleba súdený za to, že daroval odkázaným ľuďom šeky so sumou, vyjadrujúcou fašistickú symboliku. Kotlebovu stranu všetci nazývajú fašistickou a nikto s nimi nechce v parlamente spolupracovať. 

   Avšak tí istí, ktorí sa tak úzkostlivo štítia slovenských fašistov, sa vôbec neštítia fašistov ukrajinských. Pre nich sú ochotní urobiť úplne všetko. Nemôžem si pomôcť, ale vidím v tom obrovskú dvojtvárnosť a obrovské pokrytectvo. Na jednej strane sú proti fašizmu, ale na druhej strane, ak je tento fašizmus obrátený nenávistne voči všetkému ruskému tak, ako sa to dialo po Majdane na Ukrajine, spolupracujú s nim, podporujú ho a vyzbrojujú ho. 

   A tento západom tolerovaný ukrajinský neonacizmus zneužil národné cítenie Ukrajincov a vyzýva ich do boja za vlasť. Ale v skutočnosti  nejde o žiaden boj za vlasť, ale zato, aby sa neofašistická vládna klika udržala pri moci. Keby totiž ukrajinskej vláde išlo skutočne o vlasť, nedovolila by Ukrajinu tak katastrofálnym spôsobom ožobračovať a tunelovať. Nedovolila by, aby jej zdroje tak nehoráznym spôsobom odtekali do zahraničia, čo po slávnom Majdane vyvolalo masívny odliv Ukrajincov do západnej Európy za prácou, kde sú tými najposlednejšími otrokmi a nádenníkmi. Nie za vlasť, ale o udržanie pri moci neonacistickej vlády bojujú nasilu zmobilizovaní, alebo prostredníctvom vlasteneckého cítenia zmanipulovaní ukrajinskí muži. 

   Nedá sa preto konštatovať nič iného, ako smutný fakt, že všetko nešťastie a všetky hrôzy, ktoré dnes na Ukrajincov dopadajú, na nich dopadajú práve preto, že sa nad ich krajinou už roky vznáša temný a prekliaty symbol hákového kríža. 

   Čo je však najtragickejšie na ustavičnom opakovaní mantry, že Ukrajina bojuje za európske hodnoty je skutočnosť, že európske hodnoty sa čoraz viacej približujú, ba dokonca pomaly stotožňujú s hodnotami fašistickej ukrajinskej vlády. 

   Fašizácia Európy bola zahájená opatreniami proti pandémii, z ktorých mnohé sa vyznačovali protiústavnosťou a vniesli do spoločnosti prvky, segregácie, nátlaku, donucovania, vydierania, štátneho teroru a obmedzovania základných ľudských práv. Kto si myslí, že sme v tomto smere už za vodou mýli sa, pretože na jeseň je európskymi vládami plánovaný opätovný návrat covid fašizmu a vakcinačného teroru. 

   A programová fašizácia európskej spoločnosti pokračuje aj v súčasnosti, pretože pod zámienkou vojny na Ukrajine bola brutálnym spôsobom obmedzená sloboda slova. Boli zablokované všetky takzvané dezinformačné, ale v skutočnosti opozičné weby, čím sa dostávame do stavu, podobného socialistickej totalite, ktorá sa vyznačovala vládou jednej strany, zatiaľ čo súčasná Európa sa vyznačuje vládou jedného správneho názoru. 

   Francúzsky filozof Voltaire povedal o princípoch demokracie toto: „Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo povedať to.“ 

   Tieto slová odzneli v 18. storočí. A dnes, v modernej Európe 21. storočia sa zatvárajú ústa všetkým, ktorí majú iný názor. Demokracia, vyznačujúca sa pluralitou názorov je preč, pretože akýkoľvek iný názor, ako ten jediný a správny, je umlčiavaný a blokovaný. Takzvaná eliminácia hoaxov a škodlivého obsahu je len modernejší výraz pre cenzúru. Európska únia robí v súčasnosti presne to isté, čo robia súdruhovia v Číne. Už medzi nimi niet takmer žiadneho rozdielu. 

   PS. Na internete som natrafil na video, ktoré našli v mobile mŕtveho ukrajinského vojaka. Nahral si, ako jeho spolubojovníci obesili na Donbase povstalca a jeho tehotnú ženu. 

   Vo verejnoprávnom rozhlase odznela informácia, že Rusi majú veľký počet zabitých generálov, pretože ich generáli sa pohybujú v prvej línii a odtiaľ riadia boj, lebo ruskí vojaci nemôžu vôbec jednať autonómne. Vzhľadom k tomu považujem za absolútne nepravdepodobné, že by ruskí vojaci obesili na strome tehotnú ukrajinskú ženu. 

   Ale pretože ukrajinskí vojaci majú právo konať úplne autonómne, obesia tehotnú etnickú Rusku a ešte si to natočia aj na mobil. 

   Nie milí priatelia, nepresviedčajte ma o spravodlivom boji ukrajinskej armády. Moje svedomie sa proti tomu búri!