Choď na obsah Choď na menu
 


Společnost

Príspevky

9. 11. 2023

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

/ Rubrika: Společnost

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

 
Celý príspevok

30. 10. 2023

Vrazi! Máte na rukou ukrajinskou krev!

/ Rubrika: Společnost

Tento článek vznikl ze tří důvodů. Za prvé ze soucitu a na památku zesnulých padlých vojáků, jejichž řady se již nesmí více rozšiřovat. Za druhé proto, že nad Evropu a USA se vznášejí husté, temné mraky myšlenkových forem války a jejího dalšího pokračování za každou cenu. Tyto vražedné a základní lidskosti odporující myšlenkové formy musí být nahrazeny myšlenkovými formami okamžitého ukončení války a zahájení mírových jednání.

 
Celý príspevok

23. 3. 2023

Duchovní lenost degraduje obyvatelstvo

/ Rubrika: Společnost

Duchovní vlažnost znemožňuje lidem rozlišovat. Proto věří lžím. Věří, že správné je nesprávné a nesprávné je správné.

 
Celý príspevok

17. 1. 2023

Pozor! Duchovní zákonitosti platí také v politice!

/ Rubrika: Společnost

    Koho volit? Tuto zásadní otázku si kladli lidé při všech předchozích volbách a budou si ji klást i při všech volbách v budoucnosti. Koho volit, když nikdo z kandidátů není dokonalý a každý má své menší, nebo větší chyby. A často je těch chyb a přešlapů při detailnějším pohledu u všech kandidátů tak mnoho, že jsou voliči nuceni volit mezi větším, nebo menším zlem.

 
Celý príspevok

10. 10. 2022

Sankcie nie sú tým, čím sú! Je to len ďalší podvod!

/ Rubrika: Společnost

   Sankcie Európskej únie proti Rusku sú prezentované ako reakcia demokratického sveta na agresiu voči Ukrajine. Sú prezentované ako niečo, čo je morálnou povinnosťou demokratického sveta, aby dal najavo, že nie je možné tolerovať vojenskú agresiu, nerešpektujúcu územnú integritu iných štátov. 

 
Celý príspevok

15. 8. 2022

O ostreľovaní jadrovej elektrárne, o nemorálnom komediantovi a o drzosti médií

/ Rubrika: Společnost

   Ruská armáda ostreľovala Moskvu! Takéto tvrdenie je nezmysel! Úplne rovnaký nezmysel, ako tvrdenie, že ruská armáda ostreľovala Záporožskú jadrovú elektráreň.

 
Celý príspevok

2. 8. 2022

Lživé polopravdy médií o covide a o Ukrajine

/ Rubrika: Společnost

   Pretože informácie predstavujú niečo, na základe čoho si vytvárame obraz sveta okolo nás, pozrime sa detailnejšie na veľké médiá a na kvalitu ich informácií. Pozrime sa na to, ako  zavádzajú, klamú a manipulujú verejnosť tým, že nehovoria celú pravdu, ale len tú časť pravdy, ktorá im vyhovuje. Ide o prístup neobjektívny a vedome manipulatívny, cielene ovplyvňujúci verejnú mienku želaným smerom. 

 
Celý príspevok

13. 6. 2022

Válka na Ukrajině! Neuvěřitelné skutečnosti!

/ Rubrika: Společnost

   V médiích se hodně mluví o hrdinském odporu ukrajinské armády proti ruským okupantům. Na čem je však ve skutečnosti postaveno jejich hrdinství?

 
Celý príspevok

23. 5. 2022

Na vlne nenávisti! Fašizácia Európy a zatratenie duše!

/ Rubrika: Společnost

   Európa je fašizovaná a nacifikovaná! A to čoraz viac! Fašizmus a nacifikácia sú synonymami slova nenávisť. Fašizácia je nenávisť, pochádzajúca zo špičiek spoločnosti a nacifikácia je nenávisť, prejavovaná obyvateľstvom, ktoré sa stáva nacifikované pod vplyvom fašizácie zhora. 

 
Celý príspevok

16. 5. 2022

Hlasování o vydání Fica pro vazební stíhání! Duchovní rozbor

/ Rubrika: Společnost

   Hned, když jsem z rozhlasu slyšel formulaci obvinění Roberta Fica ze založení zločinecké skupiny mi bylo jasné, že jde o vykonstruované obvinění. Že jde o divadlo pro veřejnost podobně, jako tomu bylo v padesátých letech minulého století při vykonstruovaných totalitních komunistických procesech. To je naprosto jasné! To přece každý normální člověk cítí a vnímá!

 
Celý príspevok