Choď na obsah Choď na menu
 


Duchovno

Príspevky

9. 4. 2021

Cesta ke Světlu 2

/ Rubrika: Duchovno

Tak jako se převalují na obloze šedivá neprůhledná mračna, z nichž jsou jen bouře a lijáky, nepropouštějíce ani paprsek Slunce, tak se převaluje nad lidstvem v jemnohmotnu neprůhledná vrstva myšlenkového balastu a špíny, jež nedovolí světlejším duším pozemských lidí nahlížet do světlejších niv ve Stvoření, po nichž často nevědomě touží.

 
Celý príspevok

6. 4. 2021

Cesta ke Světlu

/ Rubrika: Duchovno

Tak, jak život plyne se vším, co nám přináší, stává se, že některý z lidí v duchu procitá a zatouží po něčem, co snad zpočátku ani neumí určitěji pojmenovat a uchopit, ale co postupně stále zřetelněji v něm vyvstává jako přání po krásnějším, míruplnějším a láskyplnějším světě, kde vládne lahodná harmonie a skutečná spravedlnost.

 
Celý príspevok

29. 3. 2021

Zmysel ľudského bytia

/ Rubrika: Duchovno

   Miestom pôvodu ľudského ducha je duchovná ríša. Na základe túžby po sebavedomom bytí, ktorá vznikla v doposiaľ nevedomých ľudských duchovných zárodkoch, sú tieto akoby na vlastnú žiadosť ponorené do hmotnosti za účelom vývoja k sebauvedomeniu.

 
Celý príspevok

23. 1. 2021

Buddhov návod na naozajstný život

/ Rubrika: Duchovno


Život možno prežiť dvojakým spôsobom. Správne, prostredníctvom skutočných hodnôt a nesprávne, prostredníctvom hodnôt domnelých. A domnelými hodnotami sú tie, ktoré sa navonok ako hodnoty tvária, ale v skutočnosti nimi nie sú. Ide o "hodnoty" nášho sveta, ako peniaze, majetky, kariéra, sláva, alebo užívanie si. A pretože ide o hodnoty nesprávne z hľadiska večnosti, ich naplňovaním prežívame svoj život nesprávne. Jednoducho ho premrhávame. No a práve preto, aby sme svoje jedinečné pozemské bytie nepremárnili, daroval Budha ľudstvu svoje učenie.

 
Celý príspevok

31. 12. 2020

Vyšvihnite sa na krídlach lásky k nebesám! Dá sa to!

/ Rubrika: Duchovno

   Láska je oveľa obsažnejšia, než sa nazdávame. Má viacero rozmerov a jedným z nich je duchovný vzostup. Lásku je teda možné využiť aj takýmto spôsobom, a my si teraz povedzme niečo viac o láske a vzostupe ducha.

 
Celý príspevok

24. 12. 2020

My a naša dôvera v Najvyššieho

/ Rubrika: Duchovno / Komentáre: 0

   Dôvera za dôveru! Ak nejakému človeku dôverujeme, spravidla tiež tento človek dôveruje nám. A podobne je to aj vo vzťahu k Najvyššiemu. Pokiaľ mu vo svojom živote dôverujeme, bude aj Jeho dôvera prúdiť smerom k nám. Bude nám pomáhať a uľahčovať našu životnú cestu. A niekedy až tak výrazne, že sa to bude rovnať zázrakom.

 
Celý príspevok

21. 12. 2020

Odstraňování duchovních nesmyslů

/ Rubrika: Duchovno / Komentáre: 0

    Jedním ze závažných omylů v duchovní oblasti je tvrzení, že mezi zákony univerza patří princip duality, na jehož základě není bez zla možné ani dobro a naopak.

 
Celý príspevok